maanantai 26. tammikuuta 2009

Kätköilyviikko alkuun!

Kätköilyviikko aloitettiin heti sekä DNF:llä että löydöllä - Helsingissä kuten arvata saattaa. DNF poimittiin lähinnä jästien takia Huopalahden asemalla. Jälkiä oli lumessa, mutta oli liian hankala ajankohta. Joku toinen kerta. No, Alppipuistossa tärppäsi - olin etsinyt ko.kätköä jo edelliseltä paikaltaan ja muutaman kerran ohimennessäni nykyiseltä paikaltaan. Hieno toteutus, kertakaikkiaan! Ja GC 300 Vapaa-ajan kartalla osoitti käytännöllisyytensä! Kätköistä puheenollen odottelen vastausta (tai siis lupaa) kätköttää paikkakunnallani muutamia paikkoja. Toivottavasti saan myöntävän vastauksen ja voin lähteä ns.tiedustelemaan mukavanvaikeata piiloa. Pitäisi muutama Lahden kätkökin tällä viikolla käydä poimimassa.

Painiskelen GC-ongelman kanssa - kätköihin liittyen siis. Garminiin geocaching.com-sivustolta otetut kätköt eivät sisällä logeja tai edes kuvauksia - d/t-arvosta puhumattakaan. Täytynee huomenna paneutua tuohon ongelmaan paremmin, kun on enempi aikaa.

perjantai 23. tammikuuta 2009

Talviunessa

Kuluneen viikon kätköilysaldo on aika lohduton. Toissapäiväinen Helsinki-reissu tuotti yhden löydön (Ravintola Kaisaniemi, GC16TQZ), ja hiljaista on omilla kätköilläkin - tosin aivot raksuttavat koko ajan uusia kätköjä kotopuoleen ja sitä varten on jo muutama purnukkakin hankittu. Muutenkin tuntuu siltä, että kätköilijät ovat vaipuneet talviuneen. Toki on ymmärrettävää, että oikea elämä (joka itselläkin vaatii kirjoittamista ja lukemista) häiritsee hyvää harrastusta. Lisäksi talvi pakkasine ja lumineen asettaa omat esteensä esimerkiksi kallioille ja kukkuloille kiipeilemisille - turvallisuus ennen kaikkea!

Posti toi alkuviikosta kauan odottamani Vapaa-ajan kartta 2:sen ja muutaman reissaajan. Aikaa on ollut hädin tuskin avata ko.kirje ja tarkistaa, että kartta ja tb:t ovat ehjinä. Viikonloppuna asentelen kartan Garminiin ja sitten pitääkin varmaan sitä käydä testaamassa - vaikka maastotiedustelun merkeissä.

torstai 15. tammikuuta 2009

Marjanpoimintaa

Oma geokätköily ei ole mitään marjanpoimintaa. Yleensä otan kätkön sieltä ja toisen täältä - kuten tapahtui eilen Helsingissä. Aamutuimaan kävellessäni Alppiharjulle, yritin bongata hhuikurin Alppipuiston (GC1FY79). Onni ei tällä kertaa suosinut. Kotiin lähtiessäni yritin laittaa hallussani olleen geokolikon Signal Geocoin Päärautatieaseman purnukkaan, mutta purkki oli liian pieni - siispä toisaalle. A-juna vei Mäkkylän seisakkeen lähistöllä olevalle kätkölle, joka attribuuteistaan huolimatta löytyi! Golikko purkkiin odottamaan ja kotio!

Viime sunnuntaina lähdin ensimmäistä kertaa harrastusurallani varsinaiseen kätkömetsästykseen. Oppaana, kuskina sekä tukena oli uusi tuttavuus Noyboy. Kätköilyretki suuntautui Iittiin ja Kausalaan. Itse keräilin vaatimattomat 13 loggausta ja yhden golikon - ja se pakollinen DNF. Lisäksi tuli tutusttua uusiin paikkoihin, vaikka tuo Iitin seutu on tuossa "naapurissa". Mieltämme ilahdutti myös uudet tuttavuudet - ryhmä gsea. Iitin reissu oli oikein antoisa - toivottavasti vastaavanlaisia reissuja on tiedossa jatkossakin.

Nyt ratkomaan GC 300 ja EASYgps -ongelmaa..

keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Kätköilyä ja kätkemistä

No niin. Pyhät ovat ohitse ja jästit jälleen keskuudessamme. Hiukan harmittaa, miten vähälle kätköily jäi pyhien aikaan. Kolusin vanhaa armeijakaupunki Riihimäkeä (kolme löytöä ja kolme DNF:a) ja yritin Itä-Helsingistäkin löytöjä tehdä - tuloksetta tosin. Kätköilyreissuilla tuli tosin testattua GC 300:sta ja hyvin pelittää. Täytyisi vaan saada se vapaa-ajan kartta - kiven alta. Parin viikon kuluessa lupasivat lähettää, koska samaan syssyyn tilaamani matkaajat ovat loppuneet. Uusia odotellessa..

Sain sentään aikaiseksi uuden kätkön tänne kotopuoleen - tervemenoa Hevosniemen uimarannalle (GC1K8JK). Samalla päästin irti ensimmäisen matkalaiseni (Seven Seas), joka toivottavasti matkaa pitkään maailman saarille ja merille. Saimaallehan tuo on jo tiensä löytänyt!

torstai 1. tammikuuta 2009

Tilastoja

Hyvää uutta kätköilyrikasta vuotta! Tässäpä joitakin viime vuoden tilastoja. Eipähän nuo ole mitenkään ihmeelliset, mutta uskoisin 100 kätkön menevän rikki tässä alkuvuodesta. Seuraavassa merkinnässä hieman enempi kätköilyreissuista.




Get your geocaching stats at http://www.itsnotaboutthenumbers.com/ !









Stat Summary
http://www.itsnotaboutthenumbers.com/









Caching Milestones
http://www.itsnotaboutthenumbers.com/